Background Image


Design sketching workshops

Voor kleine groepen design professionals.

Digitaal schetsen
In de ontwerp praktijk is digitaal schetsen de meest efficiënte manier om schetsen te integreren in de workflow. Gebruik de laatste digitale technieken.. > lees meer >
Ideate & Explore
Deze cursus is geschikt voor diegenen die meer willen halen uit het schetsen met fineliner/marker als ontwerp tool.
> lees meer >
Quick & Beautiful
In deze workshop zul je handgetekende schetsen digitaal bewerken, om zo je ideeën met meer overtuiging te delen.
> lees meer >
UX design schetsen
Gebruik schetsen als tool om de interactie tussen product en gebruiker te visualiseren; te exploreren, vast te leggen en te communiceren. > lees meer >


workshops and classes
3 a 4 keer per jaar organiseren wij in onze studio een reeks wekelijkse workshops en 2-daagse classes. Hierop kun je je 'individueel' inschrijven.
> lees meer >

Team sessies
Indien je met 3 of meer mensen wilt inschrijven, is het ook mogelijk in overleg afwijkende workshop data en tijden te plannen.
> lees meer >

Individuele sessies
Biedt je agenda geen ruimte voor de bestaande workshops? Heb je een specifieke wens, zoek je feedback op je werk of portfolio? Ook dan kun je bij ons terecht. > lees meer >

workshop
planning

( refresh voor
laatste versie )

 • 4 sessie workshop
  Een workshop uitgespreid over 4 (wekelijkse) sessies biedt een solide leercurve, en maakt het mogelijk het geleerde direct in praktijk te brengen in de tussenliggende tijd. Ook kun je wekelijks feedback op je werk krijgen.

  Nu lopende workshop :
  - mei 24+31 + juni 14+21 2018 (donderdagen) - 9:15-12:45 - Den Haag

  - daarna weer in sept/okt 2018
 • 2 daagse (master)class
  De 2-daagse class biedt de mogelijkheid je schets niveau in een korte tijd een stevige impuls te geven. Doeltreffend wanneer je agenda weinig ruimte biedt.
  Een class is bedoeld voor ontwerpers met enige schets ervaring.
  Een masterclass is bedoeld voor ontwerpers met een gevorderd schets niveau.

  Komende 2-daagse classes :
  - sept - okt 2018
 • custom
  INDIVIDUELE sessies kunnen het hele jaar door in overleg worden gepland.
  TEAM SESSIEs (vanaf 3 personen) ook, en kunnen zowel in onze studio, als op locatie gehouden worden.

  Neem hiervoor contact op.

houd mij op de hoogte inschrijven

schets
design
tool

“een tekening heeft altijd een inhoud en een doel“

Design schetsen kun je het beste leren door het toe te passen in ontwerp gerelateerde oefeningen en cases; het hardop op papier denken en het onderzoeken van mogelijkheden, het uitleggen aan en overtuigen van anderen.

Design schetsen leer je beter met persoonlijke begeleiding, naast boeken en video instructies. Omdat iedereen zijn leercurve op zijn eigen manier doorloopt, houden we de groepen klein (3-6 personen). Zo is er ruimte voor individuele begeleiding, en kunnen we de inhoud van de cursus beter laten aansluiten op de het werkveld van de deelnemers.

Onze studio in Den Haag biedt verschillende schets cursussen, in verschillende tijds planningen. Kijk hieronder wat het best bij jou past.

Digitaal Schetsen

4 SESSIEs €

525,=

2-dagen €

575,=

*(ex BTW)
Tijdens deze cursus schets je digitaal vanaf de eerste lijn, en je maakt gebruik van de laatste inzichten om je schetsen beter in te passen. We hebben verschillende software programma's : SketchbookPRO, Corel Painter and Adobe PS en ProCreate. Je schetst op een WACOM Intuos tablet, tenzij je je eigen iPad of WACOM meeneemt, en leert technieken die toepasbaar zijn op alle platforms.

houd mij op de hoogte inschrijven
 • 4 sessie workshop
  Wanneer je in je werk tekent op papier of (deels) digitaal, geeft deze workshop je de mogelijkheid verschillende software en hardware combinaties te proberen en wordt je bekend met de fundamenten van het digitaal schetsen. Het leren tekenen met een WACOM Intuos vergt wat tijd, maar tijdens deze weken raak je er meer en meer vertrouwd mee. Heb je al ervaring, dan biedt deze cursus een stevige verdieping van je skills. Voor startniveau en/of gevordenden niveau.
 • 2 daagse intensieve class
  Deze workshop is bedoeld voor ontwerpers die al digitaal schetsen, en biedt een korte, intensieve boost van je skills. Verschillende teken aspecten worden getraind in zowel teken studies als ontwerp oefeningen. Je zult ervaring met technieken opdoen en meer controle over de uitkomst van je schetsen krijgen. We spelen in op jouw input. Digitale schets ervaring gewenst.
 • 2 daagse masterclass
  De Masterclass is bedoeld voor diegenen die vaardig digitaal schetsen in hun workflow, en die verdieping zoeken. Verschillend praktijk gerichte teken aspecten worden praktisch getraind, zoals in pitches, brainstorm, vormstudie en presentatie. Je zult meer snelheid en nauwkeurigheid opdoen en meer controle over de impact van je schetsen krijgen. We richten ons op je specifieke wensen, gebaseerd op je input. Digitale schetservaring op gevorderd niveau gewenst.

Ideate & Explore

4 SESSIEs €

525,=

2-dagen €

575,=

*(ex BTW)
Veel ontwerpers dragen altijd een notitieboek bij zich, om op elk moment een pen te kunnen pakken en iets te tekenen. Ook al wint de iPad terrein, papier is voor de meesten nog steeds de meest flexibele manier om ideeën vast te leggen, waar je ook bent. Ter plekke iets visualiseren helpt het bespreekbaar te maken, iets uit te proberen of te brainstormen.
Deze cursus is geschikt voor diegenen die meer willen halen uit het schetsen als ontwerp tool, en die meer zelfverzekerd en overtuigend willen kunnen schetsen tijdens een bespreking bijvoorbeeld. Tijdens de cursus tekenen we op A3 papier met fineliner en markers.

houd mij op de hoogte inschrijven
 • 4 sessie workshop
  In deze workshop zul je je visuele vormtaal aanzienlijk uitbreiden. We trainen zowel snelheid als nauwkeurigheid, om zo een trefzekerder en meer zelfverzekerder teken handschrift te ontwikkelen. Je schetsen zullen er professioneler uit zien, en zich beter lenen om oplossingen te onderzoeken en je ideeën te uiten. We behandelen een tekenaanpak, perspektief, licht- en schaduwwerking en kleur. Voor startniveau en/of gevordenden niveau.
 • 2 daagse intensieve class
  Deze is bedoeld voor diegenen die hun sketching skills willen opfrissen of verdiepen in een korte tijd. Ook hier behandelen we een tekenaanpak, perspektief licht-en schaduwwerking en kleur, maar er blijft ook tijd over voor materiaal uitdrukking en de toepassing van je schetsen in brainstorm en communicatie. Het doel is om een zelfverzekerd handschrift te ontwikkelen, waarmee je je ideeën overtuigend kunt schetsen. Schets ervaring gewenst.
 • 2 daagse masterclass
  De 2 daagse Masterclass is bedoeld voor ontwerpers met ruime schets ervaring. Met voorbeelden uit de praktijk train je om meer controle over de "look and feel" van je schetsen, layout en visuele hiërarchie in je werk. Schets ervaring op gevorderd niveau gewenst.

Quick & Beautiful

4 SESSIEs €

525,=

2-dagen €

575,=

*(ex BTW)
In deze workshop zul je papier getekende lijnschetsen digitaal bewerken, om zo je ideeën met meer overtuiging te delen. Sommige ideeën hebben een context nodig, andere meer realisme om door iedereen beter begrepen te worden.
Digitaal opgewerkte schetsen zien er snel professioneel uit en state-of-the-art. Blijf op de hoogte van deze digitale technieken. In deze cursus zul je leren welke brushes en texturen het best combineren met jouw schetsen. Een effectief gebruik van PS zal je handgetekende schetsen een verfrissende boost geven in een korte tijd.

houd mij op de hoogte inschrijven
 • 4 sessie workshop
  Deze workshop is voor ontwerpers die digitale bewerking willen toevoegen aan hun workflow, en die dat nog niet (helemaal) gedaan hebben. Je leert hoe je je werk het best scant, welke digitale brushes er zijn in PS, je palet samenstellen, hoe digitale kleur werkt onder invloed van licht, werkt met tekst en texturen toevoegen, en start een concept presentatie. Schetservaring en basiskennis van PS gewenst.
 • 2 daagse intensieve class
  Deze intensieve workshop richt zich op ontwerpers die een digitale workflow willen toevoegen in hun werk en diegenen die de mogelijkheden hiervan willen uitbreiden. Schetservaring en algemene kennis van PS vereist. Schetservaring en basiskennis van PS gewenst.
 • 2 daagse masterclass
  De Masterclass is voor diegenen die hun werk al digitaal nabewerken, en die zich hierin willen verbeteren. Sommige designers krijgen hun voordeel door meer snelheid in brainstorm, anderen vinden een efficiëntere workflow, en weer anderen zijn op zoek naar meer realisme in kleur/lichtwerking of materiaal uitdrukking. We richten ons in deze cursus ook op jouw input. Schetservaring en basiskennis van PS gewenst.

UX design Sketching

4 SESSIEs €

525,=

*(ex BTW)
Gebruik schetsen als tool om de interactie tussen product en gebruiker te visualiseren; te exploreren, vast te leggen en te communiceren. Het zichtbaar en bespreekbaar maken van de gebruikers beleving en context is vooral effectief bij niet-tastbare producten en services, zoals mobiele apps.
Je oefent het vertalen van geschreven naar visuele scenario’s; het opzetten van storyboards, gebruiker-product interactie en beleving, en product scenario's. De cursus richt zich op UX Designers, interaction designers en experience designers.

houd mij op de hoogte inschrijven
 • 4 sessie workshop
  Deze cursus bieden wij alleen als workshop van 4 (wekelijkse) sessies. Toegang met alle schets niveaus. De cursus is echter veel efficiënter wanneer je al wat (digitale) schets ervaring hebt.
 • 2-daagse workshop
  niet beschikbaar voor deze cursus
 • 2-daagse masterclass
  niet beschikbaar voor deze cursus

Individuele sessies

per uur €

60,=

*(ex BTW)
Voor ontwerpers met een specifieke schets wens, die feedback wensen op hun werk of portfolio bieden wij individuele begeleiding. Maar ook diegene wiens agenda geen ruimte biedt voor de bestaande workshops kan zo bij ons terecht. Je wordt 1 op 1 begeleid op momenten die passen bij eigen agenda. Sessies en inhoud worden in overleg bepaald om goed aan te sluiten bij je wensen.
 • SESSIEs : het hele jaar door
maak een afspraak

Team sessies

prijs op aanvraag
Indien je met meer mensen wilt inschrijven, is het ook mogelijk in overleg afwijkende workshop inhoud en data te plannen.
Er kunnen dan bijvoorbeeld ook (non-disclosure) projecten als case gebruikt worden tijdens de workshops. Je kunt bij ons op afspraak binnenwandelen voor een spontane sessie, of een op-maat workshop met ons willen afstemmen. Bij deze laatste duiken we van tevoren in je wensen zodat we beslagen ten ijs een afgestemde workshop sessie kunnen bieden.
 • SESSIEs : het hele jaar door
maak een afspraak

Prijzen & Tijdsduur

4 (wekelijkse) sessies
€525

13 uur

alle teken niveaus
stap voor stap leer curve
krijg wekelijks feedback op je werk

+BTW €110
2 daagse intensieve class
€575

11 uur

teken ervaring gewenst
verbeter je teken skills in een korte tijd
effectieve tijdsplanning

+BTW €121
2 daagse masterclass
€575

11 uur

gevorderden niveau
verfijn en verdiep je teken skills
blijf up to date

+BTW €121